Spiritualiteit blegh!

Waar denk je aan bij het woord spiritualiteit?

Boomknuffelaars, mensen die gekke kaartjes op tafel gooien, waarzegsters, communiceren met engelen en geesten, ghosthunters, etc…

Voor mij klopt de uitleg van spiritualiteit niet meer met wat ik allemaal voorbij zie komen op internet. En dus ben ik op zoek gegaan naar hoe ik dit woord kan verstaan en vertalen. Spiritueel komt van het woord “in spirit”. In je spirit, in je geest zijn. En een geest hebben we toevallig allemaal. Waarom heb je dan toch die mensen die je het gevoel geven dat het iets “out of this world” is, en dat zij meer weten dan jij?

Ik denk dat we allemaal evenveel weten, alleen we zijn we ons er niet bewust van. Iedereen bewandelt zijn eigen pad en leeft zijn leven op zijn eigen manier. Spiritueel gedrag heb je niet nodig, om spiritueel te zijn. Want spiritueel ZIJN bestaat niet. Je bent niet spiritueel, je bent een mens. En door jezelf persoonlijk te ontwikkelen kom je er steeds meer achter wie je bent en wie je wilt zijn. En als jij daar kaartjes voor nodig hebt, of een boom wil knuffelen omdat dat het beste bij jezelf naar boven haalt, dan moet je dat zeker doen!

Om elk beestje een naam te geven linken we deze dingen aan spiritualiteit, maar ik denk dat dat de link bij intuïtie ligt. Om het beste in jezelf naar boven te halen en het mooiste leven te leiden moet je naar binnen. In spirit, in je geest! We leggen te veel druk op het woord spiritualiteit, en het is helemaal zijn eigen leven gaan leiden. Maar het enige wat dit woord zegt, is dat je naar binnen toe moet, daar zit alles! En dus ook je intuïtie.

Het woord intuïtie klinkt voor mij wat lekkerder, het is een soort van tastbaar. De meeste mensen kennen en gebruiken dit woord en geloven dat het bestaat. Intuïtie is dat onderbuikgevoel, de tweede stem in je hoofd (die stem die antwoord geeft op je eerste gedachten). Heb je hier wel eens bij nagedacht? Je hebt de hele dag gesprekken met jezelf in je hoofd. Is dat dan 1 of 2? Nou, en misschien is dit iets om in een andere blog te bespreken, ik geloof dat het er twee zijn.

Intuïtie is je geest, je in spirit. Het vertelt je altijd de waarheid, hoe je je echt voelt, wat je echt ergens van vindt, of je iets wel of niet moet doen, enzovoorts. Maar heel vaak wordt die intuïtie verstoord door je gedachten (de eerste stem) en weet je vaak niet meer wat je echte keuze moet zijn, of hoe je je nu eigenlijk echt voelt. Die twee kunnen soms niet zo goed met elkaar samenwerken, of je hebt de eerste stem de leiding gegeven waardoor je intuïtie geen invloed meer heeft.

Bij mensen die zich “spiritueel” noemen heeft intuïtie ook een inspraak en luisteren ze hiernaar. De een wat meer dan de ander, en een ander weer te veel. Je gedachten en je intuïtie (stem 1 en 2) zijn er allebei. Alleen krijgen wij aangeleerd om het meest naar die eerste stem te luisteren.

Geen enkele school heeft een vak waar je met z’n allen over je gevoel gaat praten, wat het met je doet, en waarom je doet zoals je doet. Dus het is ook niet zo gek dat wij de eerste stem voorrang geven. Hoe leuk zou het zijn als je wat beter in contact kunt komen met je intuïtite, dat je beter leert te luisteren naar wat je geest tegen je zegt? Dat je je echte gevoelens kan uiten zonder dat je gedachten je onzeker maken?

Omdat je weet te luisteren naar je onderbuik gevoel, je krachtig voelt en je zelfverzekerd voelt met wie je ECHT bent.
Dan ben je echt spiritueel 😉 of beter gezegd je bent echt JEZELF!

Het woord heeft geen goede betekenis meer. Wees “in spirit” ! dat is wat het is! Ontwikkel je intuïtie en je persoonlijke groei, en als je helemaal happy bent met jezelf, kun je uitzoeken hoe fijn het is om met bomen te knuffelen.

Laat een reactie achter