Mijn eigen woorden

Voor veel mensen is het moeilijk te bevatten wat Reiki nu precies is en doet.


De laatste jaren heb ik veel Reikibehandelingen mogen geven en gezien hoe mensen werken van binnen. In mijn eigen woorden hoop ik je wat meer duidelijk te maken wat een Reikbehandeling met consult nu precies is en hoe het werkt.  

Je hebt iets meegemaakt in je leven wat je bewust of onbewust niet verwerkt hebt, of je bent opgevoed op een manier en je merkt dat deze programmering niet voor je werkt. Je bent hierdoor onzeker in het leven, je hebt angst gecreëerd, je hebt moeite om je emoties te uiten, etc.
Dit speelt zich allemaal af in je hoofd. Je denkt je voelt en je doet. Maar toch voel je je niet gelukkig.
Dat stukje ‘niet gelukkig’ voelen zit diep. Diep in je buik, diep in je ziel, diep in je brein. Iets wat je niet meteen laat zien aan de buitenwereld want je moet door, of het is nu eenmaal zo.
 
Alles wat hierboven gebeurt, gebeurt in je lichaam. Emoties, gevoelens en gedachten slaan zich daar allemaal op. Maar waar slaan ze zich op? Kun je dit zien op een röntgenfoto of MRI? Nee helaas.
Het slaat zich op in je energiebanen (meridianen). De knooppunten van deze energiebanen (chakra’s) raken hiervan van slag en creëren blokkades. Deze blokkades voel jij diep in je buik, ziel en brein.
Nu zijn je lichaam en brein heel goed in omleidingen leggen en kun je heel lang door met gevoelens en gedachten die je eigenlijk niet wilt. Wat resulteert in een burn-out, lichamelijke klachten, stress, etc.

De energiebanen en je lichaam werken samen met elkaar. Zijn er energetisch blokkades, dan maakt je lichaam een omweg om zijn werk te kunnen blijven doen, tot dat er teveel omleidingen zijn en je de weg kwijt bent.
Reiki zorgt ervoor dat je lichaam weer even bewust wordt waar de hoofdbaan is en mijn consult legt je uit hoe de omleidingen werken. Door weer even de goede weg te voelen en bewust te zijn van de omleidingen ben je in staat om de omleidingen op te ruimen en langzaam weer terug te keren naar je eigen pad.

Laat een reactie achter