Lachen is gezond en dat klopt als een koe!

Iedereen heeft talent voor iets. Ik heb me laten vertellen dat je geboren wordt met 10 tot 14 talenten. Maar je moet wel in aanraking komen met die talenten om ze te kunnen ontwikkelen. En om er echt succesvol in te zijn, moet je er ook nog eens 10.000 uur in stoppen. Nu heb ik best wel wat talenten hier en daar ontwikkeld, maar ik weet nu ook waar ik zeker geen talent voor heb. De Nederlandse taal is bijvoorbeeld niet mijn ding, vooral als het gaat om gezegdes. Ik gebruik ze vaak, maar nooit op de juiste manier. Geld op de plank hebben, jong geleerd is vaak gedaan, dat klopt als een koe. De meeste gezegdes komen bij mij niet goed uit mijn mond, ik gooi ze door elkaar, verzin eigen woorden, of ik gebruik ze verkeerd. Maar het gezegde “Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd” is er eentje die ik echt gebruik. Wat is dit een top gezegde, en voor mij ook echt waar. Elke dag heb ik wel een moment waarop ik keihard moet lachen. En mijn lach is hard, keihard. Zo hard dat ik in publieke ruimtes wel eens whatsappjes krijg van mensen met: Hey ben jij er ook? Ik hoor je! Dit is iets wat ik niet kan controleren, het is gewoon mijn lach. Een familie dingetje ook trouwens, want mijn zus kan er ook wat van. Als je heel stil bent hoor je haar misschien wel lachen. We hebben exact dezelfde lach. Dat brengt behoorlijk wat harmonie in een ruimte!

Lachen is heerlijk! Lachen is gezond! Lachen is leuk! Lachen is vrolijk zijn! Lachen is gelukkig zijn!

Wij Nederlanders kunnen er ook wat van. Hard werken, volle agenda’s en deadlines zijn dingen die wij als normaal ervaren. Het moet gebeuren, schouders eronder en gewoon doen! Goede eigenschap wel, maar als je er geen lol in hebt is het helemaal niet zo gezond.

Lach jij elke dag??

Ik lach elke dag! Nu heb ik ook een man uitgekozen die me elke dag aan het lachen maakt. Maar om even arrogant uit de hoek te komen, ik vind mezelf ook behoorlijk grappig! Ik kan echt lachen om mezelf. Lachen is heerlijk! Het geeft een mega fijn gevoel en ik denk even aan niks anders dan alleen maar aan de lol die ik op dat moment beleef.
Lachen maakt iets bij je los. Als je tijdens het wandelen even beleefd naar iemand lacht dan ben je in een vriendelijke staat van zijn en voel je je goed. Als je de slappe lach hebt kun je niks anders dan lachen en je buik vasthouden omdat je buikspieren zo’n pijn doen. Bij mij zijn het vooral de bekkenbodemspieren die ik moet aanspannen anders ligt er toch echt een klein plasje op de grond (bijwerking van het krijgen van kinderen😉). Lachen brengt je in een positieve staat van zijn. Het zorgt voor gezonde fysieke en emotionele veranderingen in het lichaam. Het versterkt je immuunsysteem, stimuleert je humeur, vermindert pijn en beschermt je tegen de schadelijke effecten van stress! Kinderen lachen wel 100 keer per dag, maar volwassenen hebben toch een manier gevonden om een stuk minder te lachen en het leven serieuzer te bekijken. Natuurlijk hoeft een kind geen belastingformulieren in te vullen, alle rekeningen te betalen en te vergaderen, maar als we meer mogelijkheden voor humor en gelach zoeken, kun je je emotionele gezondheid verbeteren, je relaties versterken, meer geluk ervaren en zelfs jaren aan je leven toevoegen.

Heb je wel eens bewust gevoeld wat er met je gebeurt als je lacht? Lachen ontspant het hele lichaam. Een goede schaterlach verlicht spanning en stress, waardoor je spieren ongeveer 45 minuten blijven ontspannen. Wist je ook dat als je lacht je helemaal niet kan denken? Probeer maar eens je boodschappenlijstje af te maken als je in een deuk ligt… Wat een geweldig medicijn is het toch. Het is gratis, makkelijk en leuk om te gebruiken! Neem je leven niet al te serieus. Uiteindelijk zijn de dingen waar je je vaak druk om maakt niet eens de moeite waard om je druk over te maken. Je kan er beter een beetje humor in stoppen en zorgen dat je met een lach de dag door komt.

Zie lachen als jouw talent! Kom ermee in aanraking, pak die 10.000 uur en wees succesvol!
LACH!

Laat een reactie achter