Mijn waarheid

Mijn waarheid is mijn waarheid, maar zeker niet die van een ander. Iedereen zoekt zijn of haar eigen manier om te geloven waarom we op deze aarde leven. De een gelooft bijvoorbeeld in de theorie van de chaos (alles gebeurt door puur toeval), de ander gelooft dat aliens ons op de aarde hebben gezet, weer een ander gelooft dat God de wereld heeft geschapen, en ga zo maar door. Of het nu religie is, de wetenschap, of het geloof dat je helemaal zelf hebt bedacht: Iedereen heeft zijn eigen waarheid. En dat is oké!

Mijn eigen waarheid is dat we allemaal energie zijn, omringd door een menselijk lichaam. De aardse Sanne doet haar ding op deze planeet, en de energetische Sanne is de kern van alles. Met deze eigen waarheid geloof ik dat we allemaal uit hetzelfde potje komen. En dat je geluk of pech hebt met de plek waar je bent geboren. Ik heb geluk. Wonend in Nederland, zonder oorlog, alles is goed geregeld, ik heb genoeg te eten. Ik ben super blij dat ik hier ben geboren. Of er een reden is dat ik in Nederland geboren ben, en iemand anders in een oorlogsgebied met stress, geen eten en angst, daar kan ik je geen antwoord op geven. Ik kan er voor mezelf misschien wel een reden voor vinden maar of dat DE waarheid is? Ik heb geen idee. Je probeert altijd een antwoord te vinden waar je je goed bij voelt. Misschien reïncarneren we wel elke keer, en begint iedereen oorspronkelijk onderaan de ladder, en maken we allemaal alles wel een keer mee… Wie weet. Maar niemand weet het! Het enige wat je kunt doen is geloven in iets wat jou een veilig en fijn gevoel geeft zodat je je beste leven kunt leiden.

Ik kan me niet voorstellen dat er maar èèn waarheid is.

Energie gaat nooit kapot en dat is voor mij iets moois om in te geloven. Door mijn spirituele ervaringen heb ik mijn eigen waarheid gecreëerd en denk ik te weten hoe voor mij de vork in de steel zit. Maar dat hoeft zeker niet te betekenen dat dit voor een ander ook zo moet zijn. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er maar èèn waarheid is. Wat ik me wel kan voorstellen is dat je alles kunt manifesteren dat zich in je hoofd afspeelt. Eigenlijk doet iedereen dat al elke dag. Je creëert de hele dag door je eigen waarheid. Terwijl andere mensen hetzelfde moment misschien wel totaal anders ervaren. Een voorbeeld: Als jij de hele dag aan je enkel denkt, heb je aan het einde van de dag een zere enkel. Is er iets kapot aan je enkel? Nee… maar hij doet wel zeer. Dit gebeurt omdat jij je focus hierop legt. Het placebo effect is precies hetzelfde. Jij gelooft dat dat pilletje je gaat helpen. Deze kracht zit niet in het pilletje maar in jezelf! Op deze manier geloof ik dat je ALLES kunt manifesteren met je gedachten en je energie.

..Think positive..

Een positieve gedachtegang geeft je een leuker leven dan wanneer je de hele dag sombere gedachten met je meedraagt.

Maar hoe manifesteer je nu die positieve gedachten? Dit is de samenwerking tussen de aardse jij en de energetische jij. Je moet balans vinden in je intuïtie en je denk-gedrag. Hoevaak komt het wel niet voor dat die allereerste gedachte toch de juiste keuze was? Waarom heb je die keuze dan niet gemaakt? Waarschijnlijk gingen je gedachten en je ratio ermee aan de haal en vergat je je intuïtieve eerste gedachte. Echt in contact staan met jezelf, met je eigen energie en weten hoe je brein werkt zijn behoorlijke opgaven. Maar ze zijn haalbaar. Als je er maar in gelooft dat daar je kracht ligt.

Het is dus niet eerst zien, dan geloven. Het is eerst geloven en dan zien! Sta ervoor open dat je veel meer bent dan alleen een hoopje mens. En dat er ontzettend veel kracht in je zit. Het is alleen even uitzoeken hoe je zelf werkt. Aards gezien ben je daar supergoed in, want dat is wat ons continue wordt aangeleerd. Maar onze gevoelskant, intuïtie, spiritualiteit (hoe je het maar wil noemen) is net zo belangrijk. We hebben het allemaal. Waarom zou je er dan geen gebruik van maken? Het maakt je leven echt een stukje mooier.

Laat een reactie achter